PVDA voert actie tegen subsidies voor nieuwe camping Blaarmeersen

PVDA wil dat de stad geen subsidies uitkeert voor de nieuwe camping aan de Blaarmeersen. En dat laat de partij blijken met een kleine actie op de camping.

De komende twintig jaar zal Urban Gardens de camping uitbaten, met Marc Coucke als investeerder. Het moet een hippe plek worden: glamping, met open kampeerruimtes, luxe tenten en lodges. De nieuwe concessiehouder krijgt 700 000 euro subsidies van de stad voor het project.

"Nieuwe wijk"
Daarom voerde gemeenteraadslid Sonja Welvaert van PVDA actie aan de toekomstige nieuwe stadscamping. "Veel Gentenaars kunnen amper hun rekeningen betalen". Ze onthulde een bord aan de “nieuwe wijk”, zoals ze de camping noemt. Want de uitbaters krijgen volgens haar berekeningen meer subsidies dan het wijkbudget van enkele wijken in de stad.

Investering van miljoenen
PVDA Gent vindt het onwaarschijnlijk dat de stad geld geeft aan Urban Gardens en miljonair Marc Coucke, terwijl veel Gentenaars nog amper hun rekeningen kunnen betalen. Uitbater Urban Gardens relativeert. Volgens hen zijn de subsidies maar een fractie van de miljoenen die ze zelf zullen investeren in de nieuwe camping.