Raveelmuseum viert 25e verjaardag met "De Essentie"

Het Roger Raveelmuseum in Machelen bestaat 25 jaar. Om dat te vieren opent de directie vanavond de tentoonstelling "Roger Raveel. De Essentie". Dat is een unieke tentoonstelling met een selectie van het werk van de kunstenaar doorheen de jaren.  

25 jaar geleden werd de droom van Roger Raveel werkelijkheid. Hij kreeg in zijn eigen dorp Machelen een Roger Raveelmuseum. Dat heeft een 800 tal stukken van Raveel in collectie. Schilderijen en tekeningen, netjes uitgekozen door Raveel zelf. Naar aanleiding van de 25e verjaardag van het museum wou de directie het oeuvre van Raveel nog eens chronologisch voorstellen. Wie De Essentie bezoekt leert Raveel in al zijn facetten kennen. 

Melanie Deboutte, directeur Raveelmuseum: "De titel De Essentie verwijst naar de collectie van ons museum. Die bestaat uit meer dan 850 stukken die door Roger en Zulma zijn samengesteld als een selectie van zijn belangrijkste werken. Dus we testen dat eigenlijk, kunnen wij inderdaad de essentie van het werk van Raveel vatten in een tentoonstelling. Het antwoord is zeker ja, maar er zijn ook verschillende essentiele aspecten".

De tentoonstelling loopt tot 6 oktober en is dit weekend en daarna elke eerste zondag van de maand, gratis te bezoeken voor inwoners van Machelen, Olsene en Zulte. 

insluiten