dinsdag 24 mei
19°C
0 km

Red Rebels steunen actie in Gent

De Gentse tak van Extinction Rebellion (XR) heeft vandaag actie gevoerd in Gent. Ze kregen de steun van de Red Rebels, een groep mensen in lange rode gewaden die overal ter wereld in actie komen bij organisaties van Extinction Rebellion

Extinction Rebellion had nog andere burgercollectieven uitgenodigd naar Gent. Want ze willen een krachtig signaal uitsturen. Er is volgens de actievoerders “nood aan verzet” tegen de levensbedreigende toestand waarin wij leven. De klimaat-en ecologische crisis zorgen voor een toestand die steeds slechter wordt.

Tijd voor een burgerraad

Extinction Rebellion had gehoopt op een positieve Klimaattop in Glasgow maar kwam van een kale reis terug thuis. De ambitie om de CO2-uitstoot te verminderen is niet groot genoeg volgens XR. Daarom moet de druk worden opgevoerd. Het opstarten van een gelote burgerraad zou al veel kunnen helpen. Die zou gesteund en voorgelicht kunnen worden door wetenschappelijke experten en voldoende politiek mandaat moeten krijgen om beslissingen te laten uitvoeren. Omdat het probleem ook lokaal moet aangepakt worden hopen de actievoerders dat ook de stad Gent voldoende actie onderneemt.