woensdag 7 juni
25°C
29 km

Samenscholingsverbod tegen overlast in Heusden

De gemeente Destelbergen zet de grove middelen in tegen de overlast in de wijk Axminsterhof in Heusden. Vanavond om 22u gaat daar een samenscholingsverbod in dat elke dag loopt tot 6 uur 's morgens. Wie het niet respecteert zal beboet worden. 

De maat is vol, zoveel is duidelijk. Dit weekend werd een bewakingscamera vernield in de wijk. Hij werd deskundig gedemonteerd en vernield achtergelaten. De camera had het voorbije jaar al veel duidelijkheid gebracht in de problematiek van de overlast in de wijk. Hangjongeren maken het daar veel te bont. Ze zorgen voor  nachtlawaai en er zijn aanwijzingen naar een drugsproblematiek. De buurt is het beu, en de burgemeester komt hen nu tegemoet. 

Samenscholingsverbod 

Destelbergen pakt het probleem nu aan met de harde hand. Volgens burgemeester Elsie Sierens is het de eerste keer dat Destelbergen zo zwaar moet ingrijpen. De gemeente pakt het probleem aan met een samenscholingsverbod tussen 22u en 6 uur 's morgens. Wie zich in die tijdspanne met meer dan 3 in de ruime buurt van de wijk bevindt, of alleen op het speelpleintje aanwezig is of in de tuin van de bibliotheek, krijgt prompt een fikse gasboete. Die maatregel loopt tot nader order. Volgens de gegevens van de politie gaat het om jongeren tussen 14 en 19 jaar die voor de problemen zorgen. Ze komen uit de gemeente zelf of uit omliggende gemeenten. Het zijn hoofdzakelijk jongens. Destelbergen hoopt dat met deze maatregel de rust kan terugkeren in Heusden.