zaterdag 2 maart
10°C
5 km

Schurftbesmetting op het College van Melle

In het College van Melle is  een aantal leerlingen besmet met schurft. Da's een huidinfectie waarbij je rode bultjes op je lichaam krijgt die enorm jeuken. Gevaarlijk is het niet, het is vooral heel vervelend. Schurft is besmettelijk en daarom is het voor de leerlingen extra goed opletten. De ouders zijn op de hoogte. De school neemt intussen preventieve maatregelen.

Vorige week stelde de directie van het College van Melle vast dat er een leerling besmet was met schurft. Intussen zijn er nog meer gevallen bekend. Reageren voor de camera wil de directie van de school niet, maar ze zeggen wel dat er geen reden is tot paniek. Het CLB en de ouders zijn op de hoogte en er zijn preventieve maatregelen genomen. 

Hilde Lapeere - dermatoloog UZ Gent: "Schurft is een huidaandoening die veroorzaakt wordt door een schurftmijt. Dat is eigenlijk een klein beestje die in de oppervalkkige lagen van de huid gaat leven. Die mijten gaan zich ingraven en kleine gangetjes vormen en kunnen zich daar dan ook gaan vermenigvuldigen. Wat zie je aan de huid? Vooral rode bolletjes, kleine gangetjes. Maar de patiënt heeft vooral heel veel jeuk".

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, krijg je geen schurft door een slechte hygiëne. Je kan het vergelijken met hoofdluizen. Meestal overkomt het je gewoon, alleen is de schurftmijt niet met het blote oog zichtbaar. Meestal komen schurftuitbraken voor op plaatsen waar veel mensen bij elkaar leven, zoals een ziekenhuis, een zorginstelling of in dit geval een internaat.