Shoppen na afspraak zorgt voor beduidend minder verkeer

Vanaf vandaag werken de niet-essentiële handelszaken op afspraak. Winkelen kan, maar je moet je moment vooraf of aan de deur reserveren. En dat heeft duidelijk een impact op het verkeer. 

De Antwerpsesteenweg tussen Oostakker en Lochristi is op zaterdag normaal verzadigd. De parkings aan de grote baanwinkels staan dan vol, het is er vaak minutenlang zoeken naar een plaats. Vandaag, op de eerste dag van het "afspraakshoppen", is dat beduidend minder. Er is ruim voldoende parkeerplaats en langs de drukke Antwerpsesteenweg is het zeer rustig.

Gemakkelijk om zo te shoppen

Volgens een klant die wij spraken is het gemakkelijk om zo te shoppen. Je weet vooraf dat je daar zo goed als alleen aanwezig bent, en je hebt voldoende tijd om te kiezen. Je krijgt ook gemakkelijker hulp van de mensen in de winkel. Die hebben het nu iets minder druk en kunnen de klant nog beter begeleiden naar zijn of haar aankoop

Nu nog rustig

De reservaties verlopen nu nog rustig. De mensen wachten wat af en kijken hoe alles verloopt. Maar dat zal wel veranderen klinkt het bij de handelaars. Bij E5 Mode in Oostakker geven ze zelfs mee dat mensen geen schrik moeten hebben om buiten te gaan zonder aankoop. Je bent niet verplicht om iets te kopen als je een afspraak hebt. Gewoon kijken en later beslissen kan ook.