Sint-Lievenscollege viert 5 jaar 'Unicorns': "Meisjes stimuleren om voor wetenschappen te kiezen"

Het Sint-Lievenscollege viert het 5-jarige bestaan van het Unicorn-programma, waarmee het meisjes stimuleert een wetenschappelijke studie te doen. In aanloop naar de Internationale Dag van meisjes en vrouwen in de wetenschap kreeg de Gentse school het bezoek van vicepremier Petra De Sutter.

Het Sint-Lievenscollege startte in 2017 met het Unicorn-programma. Het doel was om meisjes in een wetenschappelijke richting te blijven inspireren en motiveren. Zo is er onder meer een vrouwelijke leerlingenraad die bedrijfsbezoeken en ontmoetingsmomenten met wetenschappelijke rolmodellen organiseert. 

Design Thinking en Artificiële Intelligentie
Om het 5-jarige bestaan te vieren, voerde het Sint-Lievenscollege nieuwe vakken in. In de les Design Thinking en Artificiële Intelligentie is er bijvoorbeeld aandacht voor maatschappelijke thema's zoals fake news en emotionele intelligentie in een wereld vol algoritmes.

Oud-leerlinge
Het Sint-Lievenscollege speelt een voortrekkersrol op vlak van wetenschap en al zeker wat betreft meisjes in de wetenschap. Daarom kreeg de school vanmorgen het bezoek van vicepremier Petra De Sutter, een oud-leerlinge van de school.