zaterdag 30 september
20°C
32 km

Sleidinge viert 800e verjaardag

2023 wordt een bijzonder jaar voor Sleidinge. Het Meetjeslandse dorp viert dan zijn 800-jarig bestaan. Drie jaar later dan gepland door de coronapandemie, maar aan enthousiasme is er bij feestcomite geen gebrek. Zij hebben een heel jaar vol activiteiten gepland. Het feestprogramma is vandaag officieel voorgesteld.

Het feestjaar wordt ingeluid met de Nieuwjaarsreceptie op 8 januari. De eerste grote afspraak volgt tijdens het voorlaatste weekend van april. In cultuurcentrum Stroming wordt dan 800 jaar Sleidinge, d'Operette opgevoerd.

Joris Laroy, feestcomité 800 jaar Sleidinge : "Daar zal men de geschiedenis van Sleidinge, die 800 jaar, op een ludieke manier, maar wel met een correcte historische achtergrond, met een knipoog natuurlijk, op het toneel brengen. Heel uitzonderlijk en eigenlijk wel uniek".

Ook uniek is dit stripverhaal dat speciaal voor de jubileumviering van Sleidinge gemaakt werd. Architect-kunstenaar Jannes Vandercammen zorgde voor de tekeningen, Raf Goossens, de regisseur van het theaterspektakel, en Bart Van Damme schreven het scenario. Daarnaast is er net als in 2020 opnieuw een bijzondere kalender met daarop alle activiteiten. Elke Sleidingenaar krijgt die gratis in de bus. Je vindt het volledige feestprogramma ook online terug op Slenne.be.