zaterdag 2 maart
10°C
12 km

SMS en N-VA Eeklo vormen samen Durf

In Eeklo is gisterenavond een nieuw kartel voorgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dit jaar. De partij SMS van burgemeester Luc Vandevelde trekt samen met N-VA naar de kiezer, onder de nieuwe naam "Durf!". Hilde Lampaert van N-VA, die schepen is in het huidige stadsbestuur, zal de lijst trekken, Vandevelde staat op de tweede plaats. 

Durf! wordt de naam van het nieuwe kartel tussen SMS en N-VA in Eeklo. En daar hoort een opvallend logo bij, dat die durf ook moet uitstralen naar de kiezer. In de huidige legislatuur werken N-VA en SMS nog samen met CD&V, maar die laatste partij koos ervoor om naar de verkiezingen te trekken met Groen en Open Vld. 

Hilde Lampaert (N-VA) - eerste schepen Eeklo: "Wij werken al twee jaar heel goed samen, N-VA en SMS, en we willen dat verderzetten in ons kartel, met "Durf!". We willen ook gaan voor een toekomstgerichte stad. We durven te investeren, we durven te innoveren, we durven te stimuleren, we durven te zorgen, en we vragen aan de kiezer om Durf! te vertrouwen". 

Opvallend is dat huidig burgemeester Luc Vandevelde op de tweede plaats komt op de nieuwe lijst. Huidig schepen Hilde Lampaert zal de lijst trekken. Burgemeestersambities hebben ze allebei, dat steken ze niet onder stoelen of banken, maar het is de kiezer die daarover zal beslissen. Want vanaf de komende gemeenteraadsverkiezingen, krijgt de persoon met de meeste stemmen op de lijst automatisch de burgemeesterssjerp als zijn of haar partij aan zet is.  

Luc Vandevelde (SMS) - burgemeester Eeklo: "Als uittredend burgemeester heb ik uiteraard de ambitie om nog eens burgemeester te zijn van deze mooie stad. Maar als je met twee partijen op één kartel komt, kan er maar één fysiek op de eerste plaats staan. We hebben dat in overleg afgesproken samen met Hilde om daarin duidelijke afspraken te maken. We gaan voor een nieuw verhaal".