zondag 5 februari
8°C
0 km

Storm Franklin rukt dak van woning in Deinze, drie woningen onbewoonbaar

Drie woningen in Deinze zijn onbewoonbaar verklaard na de hevige storm Franklin, gisterenavond. Het dak van een woning in de Krekelstraat is door de wind losgerukt en heeft twee andere huizen zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond, een bewoner moest wel voor controle naar het ziekenhuis. 

"Dat was een gefluit, dat heeft maar een paar seconden geduurd." Bewoner Marc Eeckhout getuigt over de windhoos die gisterenavond door zijn straat raasde. Het dak van deze meergezinswoning werd door de wind losgerukt, tot over de woning ernaast, om dan Marcs huis en nog een vierde woning te raken.

Geen gewonden
De ravage is enorm. "Had er iemand in de keuken geweest, was het gepasseerd." Als bij wonder moest slechts een bewoner ter controle naar het ziekenhuis.

Onbewoonbaar
De woningen zijn onbewoonbaar verklaard. Maar als het kan, en dan liefst onder begeleiding, kunnen de bewoners wel nog even naar binnen om wat spullen te nemen. Ondertussen doet de brandweer het nodige. "Er zijn eigenlijk zes gezinnen wiens woning onbewoonbaar is verklaard. Vier in de meergezinswoning en twee vrijstaande woningen. Voor alle mensen is er noodopvang voorzien," zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).