zondag 2 oktober
16°C
0 km

Strengere controles in Oost-Vlaamse recreatiedomeinen

De provincie Oost-Vlaanderen neemt nieuwe maatregelen om overlast in de recreatiedomeinen aan te pakken. Er komen wellicht interne, zwarte lijsten en de identiteitskaarten van bezoekers zullen worden gecontroleerd.

Deze zomer waren er verschillende incidenten, onder meer in het zwembad van domein Puyenbroeck in Wachtebeke. In juli hadden twee Franse minderjarige jongeren enkele meisjes betast en was er een vechtpartij op de ligweide.

Zwarte lijst
En dus zullen de Oost-Vlaamse recreatiedomeinen vanaf volgende zomervakantie werken met interne, zwarte lijsten. Daarop verzamelt de provincie gegevens van overtreders. Afhankelijk van de overtreding, kan in de toekomst zo hun toegang tot het domein geweigerd worden. De provincie moet wel nog definitief beslissen over de maatregel.

Reserveren
De provincie moedigt al langer aan om te reserveren en zo zeker te zijn van je plekje in het recreatiedomein, om zo problemen te voorkomen. Maar de bijkomende maatregelen zijn blijkbaar nodig. De provincie haalt de mosterd bij LAGO. In de zwembadcomplexen werken ze al langer met zwarte lijsten.