donderdag 18 april
11°C
64 km

Strijd tegen lege brooddozen begint in Gent

1 op 4 kinderen zit met honger op de schoolbank. En daar willen ze in Gent iets aan doen. Negen Gentse scholen starten met de actie Brood(doos)nodig. Ouders, familie en vrienden, maar ook buurtbewoners en lokale bedrijven worden aangezet om te zorgen voor een gezonde maaltijd voor élke leerling.  

Brood(doos)nodig start in negen Gentse scholen van de Scholengroep Katholiek Onderwijs Gent (SKOG). Zij vertegenwoordigen ruim 4000 leerlingen en scharen zich als eerste achter het initiatief van Enchanté vzw en Let Us. Het is de bedoeling dat andere scholen in Vlaanderen  volgen.  Want kinderen met honger kunnen zich niet echt concenteren en raken achterop op school.               

Marie Haspeslagh van Enchanté vzw : “Kinderen die zich geen volwaardige lunch kunnen veroorloven, dat gaat iedereen aan. Samen willen we solidariteit binnen de scholengemeenschap en ver daarbuiten aanwakkeren. Velen dragen met plezier bij, als je ze een eerlijk en concreet verhaal brengt. Jouw getrakteerde brooddoos gaat rechtstreeks naar de leerlingen die het kunnen gebruiken. Zo simpel, maar o zo belangrijk.”, 

Horeca steunt de actie

De actie krijgt ook steun van sommige Gentse horecazaken. Op hun BTW-kassaticket staat de komende maanden een QR-code om de schoolkinderen om de hoek te trakteren op een gezonde maaltijd. Het Gentse bedrijf Deliverect, dat software maakt om online bestellingen van horecazaken te beheren, engageert zich om één warme maaltijd te schenken per nieuwe zaak in oktober. Het groeibedrijf mikt in totaal op meer dan 3.000 nieuwe zaken.

Ook jij kan helpen!

Ouders, leerkrachten, familie, buren, lokale organisaties en zelfs bedrijven, iedereen kan helpen om de strijd tegen de lege brooddozen succesvol te maken. Een donatie kan via de schoolrekening of via de website www.brooddoosnodig.be  Het ingezamelde geld wordt integraal gebruikt om soep, koude-en warme maaltijden te schenken aan de meest kwetsbare kinderen. Zo hoeft geen enkele leerling met honger in de klas te zitten.  De kinderen van basisschool Crombeen werden vandaag alvast getrakteerd op een gezond dessert dat door de leerlingen van het Centrum voor Deeltijds Onderwijs De Rotonde werd bereid.