maandag 8 augustus
27°C
53 km

Tim Brys en Niels Van Zandweghe knap vijfde in Tokio

Roeier Tim Brys uit Gent, is samen met collega Niels Van Zandweghe 5de geëindigd in finale van de klasse licht dubbel op de Olympische Spelen. Een pracht prestatie, al was volgens Tim brons binnen bereik, maar het verschuiven van baan en de slechte weersomstandigheden hebben dat verhinderd. Het roeiersduo heeft gemengede gevoelens, het gaat van tevredenheid naar ontgoocheling. Maar de voorzitter van de Koninklijke Roei Vereniging Club Gent, waar Brys lid van is, reageert heel fier op de prestatie.  

Patrick Lafontaine, de voorzitter van de roeiclub waar Tim Brys bij aangesloten is, heeft de voorbije nacht live gekeken en zag dat hoe de 3 sterkste ploegen de medailles binnen haalden. Toch roept de vijfde plaats een teleurstelling op bij Tim en Niels, want hadden ze in de middenbanen naast Italië mogen racen, dan was het brons wellicht voor België zeggen de twee roeiers.  Een buitenbaan is nu eenmaal de slechte plaats dat je kan loten.

Tm Brys:  "Het is een beetje dubbel. Ik denk dat we trots mogen zijn op het parcours dat we afgelegd hebben, als project de lichte dubbel. Over de 5, 6 jaar dat we samen zitten. Maar om af te sluiten op zo een manier is wel wat jammer. Ik denk dat we ons zelf niks te verwijten hebben en dat trots plaats zal krijgen tegenover de teleurstelling".