zaterdag 15 juni
18°C
11 km

Tim Merlier volgt zichzelf op in Nokere

Wielrenner Tim Merlier uit Wortegem-Petegem heeft zonet de verwachtingen ingelost door voor de tweede keer op rij Nokere Koerse te winnen. Hij won overtuigend in de sprint. Wij gingen de sfeer en de spanning opsnuiven bij de start van de wedstrijd in Deinze. 

Jan Vermeulen (CD&V), burgemeester Deinze: "Het is een groot evenement, het brengt heel veel mensen samen. Wij vieren geen carnaval, wij vieren Nokere Koerse. Het lokt ook heel veel renners en wielertoeristen naar de stad. Die leren Deinze kennen, onze mooie terrassen op de markt en elders, en dan komen we nog eens terug in lente of tijdens de zomervakantie".

Een geliefde koers bij de wielerfans en da's bij de renners niet anders.

Victor Campenaerts: "Ik denk dat we nu op 10km van mij thuis zijn en straks op minder dan een km van mij thuis passeren. Ik vind het een fantstische koers. Wij zijn als ploeg heel gemotiveerd om  hier te rijden. Dat zie je ook meestal in het koersbeeld, dat wij grip op de koers hebben en ook vandaag  proberen wij het beste ervan te maken".

Florian Vermeersch: "Het is altijd leuk hier te zijn, wegen die ik goed ken en veel kasseien. Dat moet mij liggen. We zullen zien. Het is wel een koers die meestal op een massasprint uitdraait maar we hopen toch onderweg in de plaatselijke ronden toch het verschil te kunnen maken".

Met 25 kilometer aan kasseien is Nokere Koerse naar eigen zeggen de grootste kasseikoers van Vlaanderen, op de Ronde van Vlaanderen na dan natuurlijk.

Sep Vanmarcke: "Het enige nadeel, het zijn heel korte stroken waardoor je ze niet voldoende kan gebruiken om het peloton te splitsen. Maar met de weersomstandigheden verandert de koers. Nu zijn de weerstomstandigheden ideaal voor de sprinters om het pak samen te houden, maar we gaan toch proberen om er een harde koers van te maken.
Het blijft voorbereiding op de grote klassiekers, maar het is wel een belangrijke. Als je in Nokere kan scoren, telt het mee"
.

En wie er vandaag zeker kon scoren is Tim Merlier. De Belgische kampioen volgde zichzelf op als winnaar. 

beeld: Sporza