zaterdag 2 maart
10°C
2 km

Uitpas Leie-Schelde is voorgesteld

In Sint-Martens-Latem is vanmorgen de Uitpas Leie-Schelde voorgesteld. Da`s een spaar - en voordeelkaart die je kan gebruiken tijdens je vrijetijdsbesteding, Wie de kaart gebruikt kan extra kortingen sparen voor een culturele voorstelling, of een sportactiviteit. Zes gemeenten uit de regio Leie-Schelde zullen de Uitpas voortaan aanvaarden. Aan het kaartje is ook een kansentarief verbonden voor inwoners die het minder breed hebben. Zo krijgt iedereen toegang tot ontspanning.

In de pas vernieuwde bibliotheek van Sint-Martens-Latem worden alle voordelen van de Uitpas nog eens netjes uit de doeken gedaan. De vrijetijdspas is er voor elke inwoner die graag eens een museum bezoekt, of die liever baantjes trekt in het lokale zwembad. De houder van zo`n Uitpas kan punten sparen en op die manier extra kortingen verdienen voor tal van vrijetijdsactiviteiten in de buurt. Verschillende steden en gemeenten hebben al langer een eigen Uitpas, maar voortaan zullen ook de inwoners van zes gemeenten in de regio Leie-Schelde een Uitpas kunnen aanvragen.

Thomas Van Ongeval, voorzitter Cultuurregio Leie-Schelde: "Ja, dat is de stad Deinze, samen met de gemeente Nazareth, De Pinte, Gavere, Sint-Martens-Latem en Zulte. De Uitpas heeft twee functies, een algemene spaarformule, waarmee je aan culturele of andere vrijetijdsactiviteiten kan doen, en op die locaties punten kan sparen en als je een bepaald aantal punten hebt, dan kan je ook voordelen genieten bijvoorbeeld een gratis drankje of een gratis activiteit met die punten die je verdient hebt",.

Op die manier kan de Uitpas een stimulans zijn om de inwoners aan het sporten te krijgen, of hen eerder aan sociale of culturele activiteiten te katen deelnemen. Maar aan de Uitpas is ook een kansentarief verbonden voor inwoners die het minder breed hebben. Zij krijgen dankzij de Uitpas een forse korting bij allerlei soorten van vrijetijdsbesteding.