woensdag 5 oktober
20°C
59 km

UZ Gent verwacht eerste coronavaccins begin januari

Tegen 4 januari verwacht het UZ Gent een eerste bestelling met 27.300 dosissen van het Pfizer-vaccin. Daarmee kunnen de bewoners van 127 Oost-Vlaamse zorgcentra twee keer gevaccineerd worden.

Als grootste ziekenhuis van Vlaanderen wordt het UZ Gent één van de distributiecentra wanneer de vaccinatiecampagne start. In de eerste fase gaan de vaccins naar de bewoners van de woonzorgcentra. Het UZ zal vaccins leveren aan 127 Oost-Vlaamse woonzorgcentra, goed voor 15% van alle woonzorgcentra in Vlaanderen. In totaal gaat het om 29.000 mensen, bewoners én medewerkers. De eerste 27.300 dosissen worden begin januari verwacht, een tweede bestelling komt eind februari aan. 

Geheime locatie

Het Pfizer-vaccin moet bij -80 graden bewaard worden. Hiervoor gebruikt het UZ een diepvriezer van 720 liter. De locatie van die dievriezer wordt uit veiligheid geheim gehouden. "Het UZ Gent is een publieke ruimte en ik denk niet dat dan de bedoeling is dat iedereen weet waar die gegeerde vaccins opgeslagen liggen" aldus het ziekenhuis.