zondag 7 maart
-3°C
0 km

Vaccinatiecentrum Evergem in opbouw

Op het evenementenplein naast sportcentrum Hoge Wal is momenteel de opbouw bezig van het vaccinatiecentrum. Inwoners van Evergem zelf, maar ook Assenede, Kaprijke en Zelzate zullen in de grote tent terecht kunnen voor hun vaccin.

De tent is maar liefst 1100 vierkante meter groot en zal een speciale vinyl vloerbekleding krijgen, die makkelijk schoon te maken is. De opbouw moet klaar zijn tegen 15 februari. Of ze dan ook al zullen beginnen vaccineren, hangt af van de levering van de vaccins. De einddatum is voorlopig 31 oktober 2020, maar ook dat is nog afwachten. 

Het vaccinatiecentrum in Evergem is één van de vier vaccinatiecentra in het Meetjesland. De locatie werd gekozen voor de bereikbaarheid, efficiënte organisatie en comfort voor de inwoners. Inwoners mogen niet kiezen naar welk vaccinatiecentrum ze gaan, maar krijgen een uitnodiging.

In de eerste fase worden de bewoners en het personeel van de woonzorgcentra en zorginstellingen momenteel gevaccineerd. Daarna is het aan de 65-plussers, risicopatiënten en essentiële beroepen. Tegen de zomer mag de rest van de bevolking gevaccineerd worden.

Er wordt nog naar een oplossing gezocht voor minder mobiele inwoners.