zaterdag 2 december
1°C
2 km

Victor Schelstraete als profbokser op Gents Boksgala

Vanavond staat Gent weer in de belangstelling bij de liefhebbers van de bokssport. Het Gents Boksgala is aan editie 29 toe en zorgt weer voor enkele uren topsport. De hoofdkamp van de avond is voor publiekslieveling Lee Ingelrest, maar alle Gentse ogen zijn ongetwijfeld ook op Victor Schelstraete gericht. De Gentenaar van 27, die ons land in 2021 de bronzen medaille gaf op het wereldkampioenschap voor amauteurs, is voor de eerste keer te zien in de Topsporthal. 

Victor Schelstraete op een van de laatste trainingen richting Gents Boksgala. Zijn naam is nog niet overal bekend, maar toch bokst hij vanavond al zijn 4e profkamp. 3 daarvan heeft hij gewonnen. Bij de amateurs won hij 9 van de 15 kampen. Schelstraete, die zijn laatste profkamp 5 jaar geleden bokste, heeft een duidelijk doel voor ogen. 

Victor Schelstraete, bokser: "De bedoeling zou zijn om nu profkampen te draaien om in ritme te blijven, en in januari naar de world qualifiers te gaan om mij te plaatsen voor de Olympische Spelen. Dat blijft het uiterste doel voor een hoofdstuk dat ik nog niet kon afwerken, maar het profverhaal wordt een beetje versneld, laat het ons zo zeggen"

Schelstraete stond in Gent ooit al als amateur op de affiche, maar vanavond dus bij de elite. Voor heel wat boksliefhebbers een speciaal moment. Op dat grote plateau bokst de 27-jarige Schelstraete vanavond tegen zijn leeftijdsgenoot Tomislav Sentic uit Kroatie. Een bokser die aan zijn 9e profkamp begint en er 5 won, waarvan 4 met knock out. 

Victor Schelstraete, bokser: "Het is geen pannenkoek, maar ik ben gewoon van zware kampen te hebben. Ik ben gewoon van tegen de beste te vechten,ik heb de beste in de wereld verslaan, en KO geslaan. Dus ik weet wat mijn capaciteiten zijn. Ik ga voor niemand achteruit en we gaan er een goed gevecht van maken".