Voorbeschouwing 30e editie Gents Boksgala

Vanavond is het weer boxing time in de Topsporthal in Gent. Ze zijn daar al aan de 30e editie toe. Voor de gelegenheid is het een vrij Gents getinte meeting. De hoofdkamp van de avond is opnieuw weggelegd voor de Gentse publiekslieveling Lee Ingelrest. Hij kan vanavond de weg naar meerdere titels openen. 

Voor Lee Ingelrest is het vanavond pure ernst. De gentenaar hunkert naar een gevecht om de Belgische titel. Maar om dat te kunnen bekomen, moet hij vanavond eerst de Vlaamse titel pakken. Normaal zou hij daarvoor kampen tegen Thibault George, maar die is ziek. De oekrainer Oleksandr Prolov is zijn vervanger 

Lee Ingelrest, bokser: "Verliezen is geen optie. Zoals ik zei, ik ben goed voorbereid en ik kijk er naar uit. De stress zal altijd hetzelfde blijven maar het is nu een belangrijke kamp om te beginnen voor de titels,het volgende is dan de belgische titel". 

Lee is de Gentse publiekslieveling. Hij vult een gat op na Ismail Abdoul en Junior Bauwens. En dat is een hele eer. Maar ook Geoffrey Van Steenbergen is van de partij. Hij kampt vanavond tegen de Brusselse bokser Idriss Tiogum. Van Steenbergen hoopt de goede lijn van de vorige kampen door te trekken

Geoffrey Van Steenbergen, bokser: "Ik kijk er zeker naar uit. Ik heb heel goed getraind en de laatste keer heb ik gewonnen met KO en ik zou graag dat statement verder opbouwen . Voor mij voelt het een beetje als thuiskomen he. Ik heb al mijn profkampen op het Gents boksgala gekampt, het Gentse publiek kent mij, ik neem ook heel wat supporters mee, dus voor mij voelt dat als thuiskomen".