vrijdag 14 juni
19°C
55 km

Wat zal er gebeuren met de bib van Deinze?

Wat gaat er gebeuren met de site rond het oude stadhuis in Deinze? Oppositiepartij GroenRood vraagt het zich af. Het stadsbestuur heeft een overeenkomst met een projectontwikkelaar, maar burgemeester Vermeulen wil de plannen nog niet openbaar maken tot alles besproken is in de gemeenteraad. GroenRood vindt dat er onvoldoende inspraak was en vraagt zich ook af... waar de bibliotheek naartoe zal verhuizen als de site wordt gesloopt.

Op de Markt ligt het oude stadhuis van Deinze met daarnaast ook de bibliotheek en appartementen. Het oude stadhuis is sinds 2010 beschermd en daar mag dus niet aan geraakt worden. Maar de site rond het stadhuis, tussen de Gentpoortstraat, de Markt, en de Kaaistraat, zal wel een nieuwe bestemming krijgen. Alleen weet niemand, buiten het stadsbestuur, wat de concrete plannen zijn en dat vindt oppositiepartij GroenRood een gemiste kans.

Peter Parmentier (GroenRood) - gemeenteraadslid Deinze: "Dat klopt, het is nog niet volledig verkocht. De overeenkomst is er, maar die moet nog goedgekeurd worden op de gemeenteraad. We vinden het jammer dat het volgende week of maand maar op de gemeenteraad komt als een volledig pakket en dat zal dan sowieso goedgekeurd worden. Er is zo weinig inspraak geweest over wat we hiermee kunnen doen. Dat is de werf die de komende 10 jaar het meest bepalend zal zijn voor Deinze.".

Jan Vermeulen (CD&V) - burgemeester Deinze: "Als GroenRood klaagt dat wij te weinig inspraak geven... wij gaan precies het dossier eerst voorleggen aan de gemeenteraad. Dat is de reden waarom wevanuit de stad nog niet communiceren. In augustus is er nog een commissievergadering waar we info geven. In september zullen we de overeenkomst ter goedkeuring voorleggen aan de gemeenteraad. Precies omdat we die inspraak van de gemeenteraad zo belangrijk vinden".

GroenRood wil graag ook weten waar de bibliotheek naartoe zal verhuizen. Volgens burgemeester Jan Vermeulen wordt dat nog onderzocht. De oude fabriekgebouwen van de Molens van Deinze in de Tolpoortstraat zijn een optie, maar ook dat zal nog besproken  worden tijdens de gemeenteraad.