woensdag 5 oktober
20°C
73 km

Weinig bijval voor manifestatie tegen anti-autobeleid

Een gepland burgerprotest onder de Stadshal in Gent heeft weinig volk op de been gebracht. De organisatoren hadden ontevreden Gentenaars opgeroepen om zaterdagmiddag te verzamelen onder de Stadshal voor een manifestatie tegen het stadsbestuur.

De ontevreden burgers hebben het gehad met de maatregelen die het bestuur de afgelopen jaren tegen de Gentse automobilisten heeft ingevoerd. De lage-emissiezone, de mobiliteitsplannen, de uitgebreide Zone 30, het afschaffen van parkeerplaatsen, de uitbreiding van het betaald parkeren en ga zo maar door. Maatregelen die bedoeld zijn om het fietsen in de stad te promoten, zeggen de organisatoren, maar die de automobilist en de handelaars in de stad hard getroffen hebben.

 

Volgens de actievoerders zijn sommige handelszaken zo goed als onbereikbaar geworden, met sluitingen en faillissementen als gevolg en een verhuis van de handel naar de rand van de stad. Oudere mensen missen hun sociale contacten en de thuisverpleging kan niet gegarandeerd worden, zeggen ze.

De actievoerders eisen dan ook dat alle auto-onvriendelijke maatregelen worden ingetrokken.

De organisatoren verwachtten minstens 500 deelnemers op de manifestatie, maar de grote opkomst onder de Stadshal bleef uit.