Welkom in de LEGO-stad van Andy

In volle coronatijd zette hij zijn stad al eens op, maar nu is het menens. De 49-jarige Andy De Vos uit Oostakker is volop "into LEGO". Hij bouwde in de feestzaal van het café van zijn vriendin zijn LEGO-stad op. 

Het zaaltje achter café De Hoeve in Oostakker lijkt dezer dagen op een grote speeltuin voor kinderen. Maar niets is minder waar. Het is de LEGO-collectie van Andy De Vos die tentoon staat. Ze is 4 op 6 meter groot en voorzien van ondermeer een luchthaven, een ziekenhuis, een boerderij en een kermis met heelwat attracties. Andy heeft er 6 volle dagen aan gewerkt om het werk op te bouwen. Naast de stad staan er auto's en trucks van Lego Technics. 

Tweede tentoonstelling door corona

Twee jaar geleden zette Andy zijn collectie al eens op voor een tentoonstelling. Maar de lockdown strooide toen roet in het eten. Daarom is er nu een tweede editie. Die is zelfs een stukje groter dan de eerste tentoonstelling. Wie het LEGO-werk van Andy wil bekijken kan tijdens de openingsuren van café De Hoeve terecht in de Krijtestraat 103 in Oostakker. Het bouwwerk is nog te bezichtigen tot 21 augustus.