vrijdag 1 december
0°C
85 km

Werken aan knooppunt Zwijnaarde gaan tweede fase in

De werken aan het knooppunt van de E40 en E17 in Zwijnaarde zitten op schema. De eerste fase van de werken wordt in de nacht van donderdag op vrijdag afgerond.

Automobilisten zullen vanaf dan opnieuw de afrit kunnen nemen van de E17 richting Brussel en de afrit van de E40 richting Kortrijk. De werken zijn wel nog niet klaar. Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf eind deze week aan de afrit van de E17 richting Oostende.

Stuk van de hinder valt weg

Begin april startte het Agentschap Wegen en Verkeer met de renovatie van het snelwegknooppunt van de E40 en E17 in Zwijnaarde. Met dagelijks gemiddeld 200.000 voertuigen is dit een van de drukste knooppunten van ons land. Het was er de laatste maanden dan ook regelmatig filerijden. Maar tegen vrijdagochtend 1 september valt al een stuk van de hinder weg. Vanaf vrijdag gaan de werken dan een tweede fase in. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal dan het westelijke brugdeel over de Ringvaart en de R4 volledig vernieuwen. Daardoor zal de afrit op de E17 komende van Antwerpen richting Oostende deels ingenomen zijn. Voor automobilisten blijft er 1 rijstrook open richting Oostende. Die werken zullen duren tot eind november