Westsluis in Terneuzen is hersteld

Het scheepvaartverkeer van en naar Gent is sinds één uur vanmiddag weer op gang gekomen. Gisteravond raakte de Westsluis in Terneuzen beschadigd na een aanvaring tussen twee schepen. De sluisdeur was al die tijd geblokkeerd en daardoor lag de scheepvaart tussen Terneuzen en Gent een tijdlang stil.

De zeescheepvaart tussen Terneuzen en Gent lag sinds gisterenavond zes uur helemaal stil. De sluisdeur van de Westsluis in Terneuzen raakte ernstig beschadigd na een aanvaring tussen twee schepen. Bij de aanvaring tussen de twee schepen raakte niemand gewond, maar er was wel veel blikschade, zowel aan de schepen als aan de sluisdeur.

Blikschade
Beide schepen werden gisterenavond al weggesleept. Wat vanmorgen nog overbleef was een hoop verwrongen staal en een geblokkeerde sluisdeur aan de Westsluis van Terneuzen. En dat had ook een impact op de werking van North Sea Port.

Grote impact
Het sluizencomplex van Terneuzen telt normaal gezien drie sluizen, maar door de bouw van de nieuwe en grotere zeesluis in Terneuzen, zijn er momenteel maar twee sluizen operationeel. Een ongeluk zoals gisterenavond kan dan meteen grote gevolgen hebben voor het scheepvaartverkeer binnen North Sea Port. Veertien zeeschepen konden niet verder varen.