Zelzate legt rouwregister aan voor Rony Verbiest

De gemeente Zelzate heeft een rouwregister geopend voor de overleden muzikant Rony Verbiest. Verbiest overleed afgelopen zondag en was een geliefd inwoner van Zelzate, waar hij geboren en getogen was. Sinds vanmiddag twee uur kan je terecht in het gemeentehuis van Zelzate om het rouwregister te ondertekenen. 

In een rustig hoekje in het gemeentehuis van Zelzate kan je sinds vanmiddag twee uur langskomen om het rouwregister ter ere van Rony Verbiest te ondertekenen. Verbiest was een muzikaal virtuoos die nationale en internationale faam genoot. Volgens burgemeester van Zelzate Brent Meuleman, was Rony Verbiest al die jaren een van de grootste ambassadeurs van Zelzate, de gemeente waar ie is geboren en waar hij ook woonde met z`n vrouw, actrice Antje De Boeck.

Brent Meuleman (Vooruit), burgemeester Zelzate: "Rony was een geboren en getogen Zelzatenaar, hij genoot internationale faam als muzikant, hij was een zeer veelzijdig muzikant maar hij is altijd trouw gebleven aan zijn roots, hij is altijd in Zelzate blijven wonen, alle inwoners kennen hem ook, hij sprak ook iedereen steevast aan met `Rony Verbiest werd 67 jaar. De begrafenisplechtig vind zaterdag om 11 uur sochtends plaats in de Sint-Laurentiuskerk in Zelzate.  ` dat zullen veel inwoners zich herinneren, en tis een enorm verlies voor heel de wereld, de muziekwereld, maar zeker ook voor onze gemeente en de Zelzatenaren"

Rony Verbiest was een buitengewoon getalenteerd muzikant, die de liefde voor accordeon van zijn vader erfde, maar zelf ook op muzikale ontdekking ging en de tonen van de saxofoon, mondharmonica en bandoneon naar zijn hand zette. Rony Verbiest hield van de musette en de Argentijnse Tango, hij was dan ook jaarlijks een graag geziene gast tijdens bij place muzette tijdens de Gentse Feesten. Rony Verbiest werd 67 jaar. De begrafenisplechtig vind zaterdag om 11 uur plaats in de Sint-Laurentiuskerk in Zelzate.