Zes dagen sport en spektakel in 't Kuipke

Gisterenavond is de Zesdaagse van start gegaan. Een editie zonder keizer Iljo Keisse, al mocht hij wel het startschot geven. Voor de rest was het uitkijken naar wie de nieuwe publiekslieveling zou worden. Met het Gentse duo Fabio Van den Bossche en Jules Hesters lijkt de opvolging alvast verzekerd. Naast een sportief spektakel, was het vooral een avond met veel ambiance en pintjes.

Na een ronde van de doedelzakken, is het tijd voor de ploegvoorstelling. En daar laat het publiek zich een eerst keer horen als het Gentse duo Fabio Van den Bossche en Jules Hesters de piste oprijden. Het is voor de fans ook wat wennen, want voor het eerst in jaren rijdt Iljo Keisse, de Keizer van 't Kuipke niet meer mee. Maar een Zesdaagse zonder Iljo? Nee, dat laten ze hier niet gebeuren. 

Iljo Keisse: "Ik heb hier heel veel jaren gesleten op de fiets en ik ben wel blij dat ik hier nu eens aan de andere kant van de ballustrade zit. Ik zou het liefst van al gewoon op mijn gemak naar de koers kijken, maar dat is voorlopig nog niet gelukt. Ik was heel blij dat ik de start mocht geven en ik heb al wat interviews gedaan enzovoort en nu hoop ik dat ik me gewoon wat kan neerzetten en een beetje naar de ploegkoers kan kijken. Besef je nog altijd dat jij de Keizer bent? Voel je dat nog? Ja, maar dat gaat wel veranderen. Het was heel leuk als ik hier dat ik de piste opstapte en mijn naam hoorde scanderen. Dat zal hoogstwaarschijnlijk nog wel een keer gebeuren in de toekomst. Maar beetje bij beetje zal dat ook wel afnemen, maar da's ook niet erg, dat is oke".

Het duo Lindsay De Vylder en Robby Ghys laten zich op de eerste dag al meteen zien. Ze zijn erop gebrand om zichzelf op te volgen als eindwinnaars.

Lindsay De Vylder - Baloise: "Ja, het is heel moeilijk aftoetsen. Maar we zijn goed gestart. Ik denk dat ons conditie er wel is en dat we terug voor de overwinning moeten gaan".

Na een eerste dag koersen staan de Nederlanders Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip op kop met 45 punten. Het duo De Vylder/ Ghys en Van den Bossche/ Hesters volgen elk op 1 ronde.