zaterdag 30 september
20°C
22 km

Zeverrock en Bruudruusterrock klaar voor feesteditie

Wie dit weekend wat cultuur wil opsnuiven heeft keuze genoeg. Inwoners uit de regio Oostakker kunnen het hele weekend genieten van de vijftiende editie van Bruudruusterrock. Maar ook Zeverrock in Zevergem bij De Pinte viert dit jaar feest. Het festival bestaat 30 jaar. Voor beide evenementen belooft het een spetterende editie te worden. En dat mag je wellicht ook letterlijk nemen door het regenweer.  


Het dorpsplein van Oostakker. Alles is opgebouwd, hier en daar nog een banner of een vijs en dan mag het volk toestromen. Want vandaag en morgen kan u hier terecht voor de vijftiende editie van Bruudruuster Rock. Het familiefestival is zijn kinderjaren voorbij en is vandaag een mooi volwassen festival, klinkt het. Het gratis familiefestival heeft voor dit feestjaar alweer een mooie editie op poten gezet. Het programma is er, nu alleen het weer nog want voor dit weekend is heel wat regen voorspeld. Maar ook daar is aan gedacht.

Bram Van Den Steen, organisator Bruudruuster Rock: "Wel, we hebben poncho's voorzien die verkrijgbaar zijn en we kunnen ook heel snel een paar tenten opzetten om wat meer beschutting te geven mocht het echt regenen. We gaan er uiteraard vanuit dat het niet nodig gaat zijn. Er is ook zoiets als, er is geen slecht weer, er zijn alleen slechte kleren".

Dit weekend is er ook Zeverrock. Ook daar vieren ze dit jaar feest want het festival bestaat 30 jaar. In '93 begon het als een evenement van jeugdbeweging KLJ,  en nu is het een volwaardig festival waar al grote namen zoals Bart Peeters en Daan passeerden. Voor hun jubileumeditie ontvangen ze vanavond High Hi en ook Xink en Silver Sisters zorgen voor een feestje. Voor de organisatie blijft het belangrijk dat het een muziekevenement is voor iedereen. 

Dagobert De Smet, programmator Zeverrrock: "Voor ons is dat ook heel belangrijk dat we een familiefestival blijven waar het mogelijk is om met je kinderen naar toe te gaan. En waar je je geen zorgen moet maken dat ergens in een of andere uithoek in het verderf gestort worden, om het zo te zeggen. Dus die sfeer willen we de volgende dertig jaar behouden.

Mocht het weer te slecht zijn, dan is er in Zevergem een grote tent. Schuimlen kan ook in de overdekte bars. Dus laat de muziek maar komen!