zaterdag 10 december
2°C
5 km

Zuster Lucrèce viert eiken jubileum

Zuster Lucrèce-Marie De Stercke vierde op 6 maart al haar 104de verjaardag en vandaag komt daar ook nog haar eiken jubileum bij. Ze is precies 80 jaar geleden als religieuze opgenomen in de congregatie van de Zusters van Liefde van Jezus en Maria. Een zeldzame gebeurtenis.

Dubbel feest deze maand in WZC Sint-Vincentius in Zaffelare. Na haar 104de verjaardag, mag zuster Lucrèce nu ook haar eiken jubileum vieren. Precies tachtig jaar geleden, op 19 maart 1941, legde ze de geloften af en kreeg ze de kloosternaam zr. Lucrèce-Marie.

Kleuteronderwijzeres in Sint-Truiden
Zuster Lucrèce-Marie studeerde kleuteronderwijs aan Ten Doorn in Eeklo. Na haar afstuderen werkte ze een jaartje op een kleuterschool in de Molenaarsstraat in Gent en daarna werd ze naar Velm, bij Sint-Truiden, gestuurd. Daar stond ze 38 jaar lang in de kleuterklas van de plaatselijke basisschool.

Pas in 2015 dichter bij familie komen wonen
Ook na haar loopbaan bleef zuster Lucrèce nog meer dan 30 jaar in het kloosterhuis Nazareth in Velm. Pas toen het huis in 2015 gesloten werd, kwam ze weer dichter bij haar familie wonen. Ze verblijft sindsdien in het WZC Sint-Vincentius in Zaffelare.