dinsdag 30 april
22°C
2 km

40 maanden cel voor Gentse oplichtster

Een vrouw van 45 uit Gent moet voor 40 maanden de cel in. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank vandaag beslist. De vrouw werd verdacht van oplichting en misbruik van vertrouwen bij enkele tientallen slachtoffers.

De vrouw had een evenementenbureau. Van daaruit bestelde ze allerlei luxegoederen zonder betalen. Ze zou daarvoor betalingsbewijzen vervalst hebben. Er werden ook foute adressen gebruikt om goederen te laten leveren. De vrouw haalde haar spullen op maar liet de bewoners achter met een onbetaalde rekening. Ze organiseerde ook luxe-evenementen maar betaalde de leveranciers en artiesten niet. 

Spoor van vernieling

De vrouw werd in het verleden al verschillende keren veroordeeld, en voor de voorzitter van de rechtbank in Gent is het genoeg geweest. “U heeft een spoor van vernieling achtergelaten. Het is duidelijk dat u niet stopt met liegen en bedriegen”.  De beklaagde onmiddellijk aangehouden. Ze moet 40 maanden naar de gevangenis en krijgt een beroepsverbod van 10 jaar. Ze moet de gedupeerden ook terugbetalen. De vrouw kan nog in beroep gaan tegen het vonnis.