woensdag 27 september
24°C
3 km

Atita schenkt schoolmateriaal in Deinze

Over twee weken start het nieuwe schooljaar en dus wordt er nu al heel wat nieuw schoolmateriaal gekocht. Maar niet elk gezin kan zich dat permitteren. Daarom schenkt Atita Papierwaren uit Deinze 1500 stukken schoolmateriaal aan het Contactcentrum Deinze, da's een van de verdeelpunten van de voedselbank Oost-Vlaanderen. Ringmappen, gommen, balpennen, noem maar op. Het komt volgende week allemaal terecht bij meer dan 300 kinderen.

Het schoolmateriaal komt nog voor de start van het nieuwe schooljaar terecht bij kansarme gezinnen. Van schrijfgerei tot pennenzakken over boterhammendozen tot drinkflessen. 

Valérie Blauwblomme - Atita Papierwaren: "Na al die jaren weten we toch dat er een groot budget nodig is voor de terug naar schoolperiode. Via Driespoort Shopping Deinze hebben we contacten kunnen leggen om mee het goede doel te steunen en we bieden gratis artikelen aan die we via onze leveranciers verkregen hebben en die we zelf ook uit de reeks hebben kunnen uithalen omdat het einde reeks is. Dat kunnen we nu dus aanbieden aan deze kinderen".

Contactcentrum Deinze

September is voor veel ouders een dure maand. Zeker voor gezinnen die het al niet breed hebben, is het moeilijk om nieuw schoolmateriaal te kopen voor hun kinderen. Deze actie moet daar bij helpen. Het Contactcentrum Deinze zal het materiaal verdelen over 330 kinderen in de gemeente.Het is de eerste keer dat Atita Papierwaren schoolmateriaal wegschenkt, maar als het aan hen ligt willen ze dit vanaf nu elk jaar doen.