Bernadettewijk wordt toch in één keer gesloopt

De Bernadettewijk in Sint-Amandsberg wordt toch in één keer gesloopt en heropgebouwd. Dat heeft WoninGent vanmorgen bekend gemaakt.

De plannen voor de sloop van de wijk beroert de gemoederen al jaren. Onder de naam 'Bernadette Blijft' vroegen de bewoners om de renovatie blok per blok uit te voeren in plaats van in één fase. Sinds Kerstmis worden twee woningen zelfs gekraakt door actievoerders, om die vraag kracht bij te zetten.

"Project is afgestemd op behoeften en noden van de buurt"

Maar WoninGent wijkt niet af van het oorspronkelijke plan. "We beseffen dat het voor de huurders van de Sint-Bernadettewijk ondanks de zorg en begeleiding een moeilijke situatie oplevert en het pijnlijk is om de wijk te moeten verlaten " zegt WoninGent, "maar we hebben er in de voorbije maanden hard aan gewerkt om het herhuisvestingsproject meer af te stemmen op de behoeften en noden van de buurt."

50 extra sociale woningen

Zo zal iedere bewoner de kans krijgen om een tijdelijke herhuisvesting aan te vragen met het oog op terugkeer naar de nieuwe wijk. In samenwerking met de andere Gentse huisvestingsmaatschappijen zullen er tot 50 extra sociale woningen in Sint-Amandsberg en Oostakker worden aangeboden aan de huurders van de Bernadettewijk. En er komt ook een pakket aan maatregelen die de verhuis voor de bewoners moet vergemakkelijken.

"Laat je niet afleiden door valse hoop"

WoninGent roept de bewoners van de Bernadettewijk op om realistisch te blijven: "Laat u niet afleiden door valse hoop, maar blijf in communicatie en dialoog met de wijkmonitoren van WoninGent. Leg uw problemen en zorgen voor, wij zoeken daarin naar de best mogelijke oplossing. Ons aanbod is vergroot, de sociale omkadering is uitgebreid en aangepast."