vrijdag 14 juni
19°C
35 km

Bijna twee jaar werken aan drukke verbindingsweg tussen Lembeke en Waarschoot

De eerste werken aan de Gravin D'Alcantaralaan in Lembeke zijn vandaag begonnen.

De rioleringen, het wegdek en het kruispunt met de Eeklostraat worden vernieuwd. D'Alcantaralaan is vooral bekend omwille van zijn imposante beukenrij. De gemeente wil deze waardvolle bomen niet kapot laten gaan door de werken. Daarom starten de werken hier pas in oktober, als de bladeren van de bomen vallen.

 Hendrik Van de Veere - schepen van Openbare Werken Kaprijke
``Op dat moment gaat de boom in winterstand. Dan stopt zijn sapstroom en heeft hij zoveel mogelijk water opgenomen. Dat zijn bomen die al 60 tot 80 jaar oud zijn, dat zijn beuken. Het is al niet meer zo evident om dergelijke beuken in ons landschap te krijgen, laat staan in laanstructuur. Dus we hebben daarvoor gekozen en daar zit toch wel een serieuze financiële kant gaan, dat gaat over 400.000 euro meer dat geïnvesteerd wordt om ook een deskundige hier ter plaatse te houden tijdens de werken.``

De werken zullen in totaal 19 maanden duren. Voor automobilisten zal het de komende periode dan ook aanpassen zijn, want de weg is een belangrijke verbinding tussen Lembeke en Waarschoot. Binnenkort zal je best via de N9 en de Eeklostraat omrijden.