vrijdag 14 juni
19°C
57 km

Deinze maakt de plannen voor de site oud stadhuis bekend

Er is eindelijk duidelijkheid over de plannen voor de site rond het oude stadhuis in Deinze. Een projectontwikkelaar zal er een appartementsgebouw met 40 woningen bouwen en er komen ook handelszaken en een binnentuin. Het oude stadhuis blijft behouden. De bibliotheek verhuist, naar waar moet nog bepaald worden. De eerste werken starten in 2025.

De site rond het oude stadhuis tussen de Gentpoortstraat, de Markt en de Kaaistraat wordt volledig aangepakt. De bibliotheek, de appartementen en café De Stadspomp gaan tegen de vlakte. In de plaats komen er handelszaken en een appartementsgebouw met 40 woningen.

Jan Vermeulen (CD&V) - burgemeester Deinze: "Waarbij er ook gezorgd wordt voor doorlaatbaarheid, een binnentuin die er komt. Het oude stadhuis zal weer wat meer vrij komen te liggen vanaf deze zijde en men gaat ook niet heel hoog met zes bouwlagen".

Daarnaast komt er ook een ondergrondse parking met dertig plaatsen en een grote fietsenstalling. Het oude stadhuis zal gerenoveerd worden en krijgt ook een nieuwe invulling.

Jan Vermeulen (CD&V) - burgemeester Deinze: "Een hotelfunctie zou heel mooi zijn gecombineerd met vergaderzalen. Dat zijn allemaal zaken die mogelijk zijn, maar daarover is nog niks beslist. Wij bereiden die dossiers nu verder voor. De bibliotheek blijft hier zeker nog tot 1 september 2025. Tegen dan moeten we ook een oplossing hebben voor de bibliotheek, waar we momenteel ook voor aan het werken zijn".