zaterdag 15 juni
18°C
4 km

E40 in Drongen dit weekend afgesloten door afbraak brug

Dit weekend wordt in Drongen de brug van de Kloosterstraat over de E40 afgebroken. Dat zal in de nacht van zaterdag op zondag gebeuren en wellicht ook heel wat hinder veroorzaken. De snelweg wordt er in beide richtingen volledig afgesloten en het verkeer zal een omleiding volgen via de N44 en de R4.

Verkeer wordt omgeleid

Het volledige op- en afrittencomplex van de E40 in Drongen wordt in de toekomst herbekeken, maar met de afbraak van de brug van de Kloosterstraat over de snelweg kan echt niet langer gewacht worden. De brug dateert uit de jaren '50 en is er erg slecht aan toe. De oude brug was al een tijd niet meer toegankelijk, maar dit weekend wordt ze dus definitief gesloopt. En dat zal niet lang duren: van zaterdagavond acht uur tot zondagochtend half tien. 

Jef Schoenmaekers - woordvoerder Agentschap Wegen & Verkeer
``We raden in eerste instantie aan om de regio hier zo veel mogelijk te mijden. Voor doorgaand verkeer west-oost en oost-west is het zo dat er een grote omleiding voorzien is. Als je komt van de kust vanaf het complex Aalter leiden we om via de N44, de Knokkeweg, helemaal naar de E34, om dan via de R4 in Zelzate terug naar beneden te komen richting Gent en dan daar weer de snelweg te kiezen. De omleiding richting kust is in de omgekeerde richting.``