Oudenaarde gaat vijf nieuwe noodwoningen bouwen

Oudenaarde gaat vijf nieuwe noodwoningen bouwen in deelgemeente Leupegem. De bestaande woningen die er nu nog staan worden sinds vandaag afgebroken.

De noodwoningen zullen vooral gebruikt worden in de crisisopvang van gezinnen en families, en zullen ook dienst doen als tijdelijk onderdak na bijvoorbeeld een woningbrand. Eind 2025 moeten de panden klaar zijn. Aan de Dokter Honore Dewolfstraat in Leupegem worden deze twee bestaande woningen sinds vandaag afgebroken. In de plaats komen vijf nieuwe noodwoningen die netjes achter elkaar zullen gebouwd worden. Oudenaarde heeft momenteel negen noodwoningen op haar grondgebied, maar dat blijkt niet voldoende te zijn.

Mathieu Mas (CD&V), schepen van Sociale Zaken Oudenaarde: "In Oudenaarde hebben wij voorlopig negen crisiswoningen. Vijf daarvan zijn voor het Crisisnetwerk Vlaamse Ardennen en vier daarvan voor onze eigen inwoners. Twee hebben een tijdelijk karakter en door die vijf nieuwe woningen maken we een creatie dus van drie bijkomende woningen. Die woningen zijn voor de mensen echt bedoeld voor een tijdelijk verblijf, dat zijn mensen die te maken hebben met intrafamiliaal geweld, met verslavingen, brand, andere rampen zoals ontploffingen, of een ongeschiktheidsverklaring van een woning. Dan kunnen de mensen hier tijdelijk terecht om hier toch een woning te hebben".

Hoelang iemand tijdelijk in een van deze nieuwe noodwoningen kan blijven, hangt af van de reden van de toewijzing en wordt samen met het Sociaal Huis in Oudenaarde bekeken. Maar dat er nood was aan bijkomende opvangplaatsen, dat staat buiten kijf.  
 

insluiten