Evergem is boos over nieuwe problemen aan kruispunt Brico

De lichtenregeling aan het zogenaamde Brico-Kruispunt zorgde de voorbije dagen alweer voor heel wat fileleed op de R4. Vooral wie uit de richting van Zelzate komt, moet opnieuw flink aanschuiven. Het Agentschap Wegen en Verkeer paste de verkeerslichten op het kruispunt aan, omdat er een nieuwe oversteekplaats voor voetgangers werd gecreeerd. Lange files op de R4 en veel sluipverkeer door de dorpskern van Evergem waren daar het gevolg van. En da`s onaanvaardbaar, klinkt het in Evergem. Na een spoedoverleg vanmorgen zal de lichtenregeling aan het Brico-kruispunt tegen morgenmiddag opnieuw aangepast zijn.

 Joeri De Maertelaere (N-VA), burgemeester Evergem: "De situatie was de voorbije jaren een beetje genormaliseerd, maar 't is inderdaad zo dat het Vlaams Gewest heel recent een aantal aanpassingen aan de verkeerslichten heeft gedaan, omdat er een oversteekplaats voor voetgangers is gemaakt tussen Brico en MC Donalds, daarvan zijn wij als gemeentebestuur niet op de hoogte van gesteld van AWV. En we stellen vast dat er weer heel veel file is, op zowel de R4 komende uit de richting Zelzate, maar ook op de N456 Sleidinge richting Evergem en ook onze volledige dorpskern stond vanmorgen tijdens de ochtendspits vast, heel veel sluipverkeer ook door onze gemeente".

Veel automobilisten en vrachtwagenchauffeurs proberen de file aan het Brico-kruispunt te omzeilen en zoeken zich een weg langs de soms smalle straten in de dorpskern van Evergem. Maar da`s onvaardbaar, vindt burgemeester Joeri De Maertelaere. Vooral tijdens de schooluren kan dat voor gevaarlijke situaties zorgen. Hij zat vanmorgen in spoedoverleg samen met het Agentschap Wegen en Verkeer.

 Joeri De Maertelaere (N-VA), burgemeester Evergem: "Ook met de politiediensten om te kijken hoe men dat kan oplossen, en ze zullen morgen een aanpassing doen van de verkeerslichten, Men gaat terug naar de vorige situatie,  vanaf morgenmiddag, dat betekent dat we morgenvroeg nog met een heel vervelende ochtendspits zitten, maar er is overleg en een akkoord tussen onze politiediensten van onze eigen politiezone en de stad Gent, waarbij ze het verkeer zowel op het kruispunt aan de brico maar ook in onze eigen woonstraten dat zij het verkeer zullen regelen. En dat zij het verkeer ook zo goed mogelijk zullen begeleiden morgen in de ochtendspits, en we hopen tegen morgenavond dat die fout volledig is hersteld, en dat het verkeer zo goed als normaal terug verloopt".