dinsdag 28 november
3°C
46 km

Geert is gastheer van de Zwinstreek

Gastvrij Zeeuws Vlaanderen heeft er weer een pak nieuwe gastheren of vrouwen van de Zwinstreek bij. Het gaat in onze streek om mensen die een zaak uitbaten tussen Sint-Laureins, Maldegem, Adegem en Knokke Heist. Zij hebben een opleiding gevolgd en zo zijn ze klaar om de ruime omgeving rond het Zwin nog beter te promoten. Verdeeld over Zeeuws Vlaanderen, het Meetjesland en de regio rond het Zwin zelf, heeft de stichting gastvrij Zeeuws-Vlaanderen nu 90 gastheren van de Zwinstreek. Geert Cocquyt is er één van.

Het zijn de buren uit Zeeuws-Vlaanderen die de gastheer of gastvrouw van de Zwinstreek aanstellen. De stichting gastvrij Zeeuws-Vlaanderen kijkt daarbij ook over de grens, zo zijn de gemeenten uit onze regio Sint-Laureins, Maldegem en Adegem betrokken. Om gastheer of vrouw te kunnen worden moet je wel eerst een cursus volgen.

Geert Cocquyt - gastheer van de Zwinstreek:"Eigenlijk is het niet zo een zware inspanning. Je komt een paar keer in het jaar samen in een aantal bijeenkomsten en we leren elkaar beter kennen. Dus gastheren, gastvrouwen die afkomstig zijn uit de horeca, uit landbouwbedrijven en ook gidsen enzovoort. Op die manier gaan we elkaar beter leren kennen en gaan we ook verborgen pareltjes uit de streek hier, aan elkaar doorgeven. Zodanig dat we dat als ambassadeur dan ook kunnen meegeven aan onze gasten".

Geert is al gids in Sint-Laureins en in Sint-Jan in Eremo maar wou  graag ook de titel van Gastheer van de Zwinstreek op zijn palmares bijschrijven.

Geert Cocquyt - gastheer van de Zwinstreek: "Het is eigenlijk voor mij als bioloog en als gids eigenlijk een mooie uitdaging om ook dat verhaal uit te dragen aan gasten die hier op bezoek komen. In het Zeeuwse landschap, vandaar dat ik die cursus heel graag wou volgen".