woensdag 21 februari
10°C
8 km

Hollenaarstraat in Oostakker kleurt fluo

De Hollenaarstraat in Oostakker is volledig versierd. En niet om een feestelijke reden. Met de fluohesjes aan alle huizen en tuinhekkens willen de bewoners duidelijk maken dat ze zich zorgen maken. De verschillende wegenwerken in Oostakker hebben een grote impact op de verkeersveiligheid in hun straat. En met het nieuwe schooljaar voor de deur, trekken ze aan de alarmbel.

Werken aan het kruispunt Antwerpsesteenweg met de Orchideestraat, werken aan Lourdes, en nog heel wat andere wegenwerken op de planning. De verschillende werven sturen een groot deel van het verkeer door de Hollenaarstraat. En hoewel chauffeurs er niet meer dan 30 kilometer per uur mogen rijden, merken de bewoners dat de gaspedaal toch flink wordt ingeduwd.

Sensibiliseren
De bewoners schreven eerder al een brief de stad Gent, De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer. Tot nog toe zonder respons. De Hollenaarstraat kleurt daarom sinds kort fluo. De buurt neemt het heft in eigen handen en wil weggebruikers zelf sensibiliseren. Ze vrezen voor de veiligheid van de zwakke weggebruiker, zeker nu het nieuwe schooljaar bijna start.

Heraanleg in 2026
De buurtbewoners hopen dat de stad Gent actie onderneemt en de infrastructuur in hun straat wordt aangepast. Bevoegd schepen Filip Watteeuw (Groen) laat weten begrip te hebben voor de situatie. De heraanleg van de Hollenaarstraat is pas voorzien voor 2026. In tussentijd gaat hij gaat de politie vragen om meer snelheidscontroles uit te voeren in de straat.