zaterdag 15 juni
18°C
4 km

Kan KAA Gent doorstoten naar de kwartfinale van de Conference League

Voor voetbalclub KAA Gent is het een belangrijke dag in de clubgeschiedenis. De Buffalo's zijn om zes uur begonnen aan de terugwedstrijd in de zestiende finales van de Conference League. Ze kunnen zich vanavond eventueel plaatsen voor de kwartfinale. Om dat te doen moeten Vanhaezebrouck en co voorbij het Turkse Basakshehir. En dat is mogelijk, want vorige week waren de Buffalo's de betere ploeg, maar de zware regenval en de staat van het veld in de Ghelamco Arena, lieten goed voetbal niet meer toe in de tweede helft.  De wedstrijd eindigde op 1-1.  

De spelers van KAA Gent verkennen de grasmat van het Fatih Terimstadion in Istanboel. Hier kunnen iets meer dan 17.000 voetballiefhebbers de match live meemaken, maar zo'n vaart zal het vanavond niet lopen. Voor de Buffalo's staat er wel iets op het spel. Na de match van vorige week is het geloof groot dat er 'iets' mogelijk is. Dat 'iets' is de kwalificatie voor de kwartfinale

Hein Vanhaezebrouck, trainer KAA Gent: "Het zou fantastisch zijn voor ons als we de kwartfinale halen. Maar zeggen dat dit de belangrijkste-wedstrijd is voor de club, dat niet . We hebben al belangrijkere wedstrijden gespeeld, zoals de wedstrijd om de eerste keerr kampioen te worden. De achste finales in de Champions League, dat was ook belangrijker . Tottenham kloppen in de Europa League ook. Maar dit is een belangrijke match , tegen een goede tegenstander. We proberen te winnen".

De vorm bij de Buffalo's zit goed en ook het vertrouwen is bijgetankt na de 2-6 overwinning bij Zulte Waregem. Met, niet onbelangrijk het tor-instinct van Gift orban. Een andere opvallende naam tussen de groep is die van Tarik Tissoudali. Hij is bijna terug en werkt in Istanboel verder aan zijn comeback. Spelen is nog niet voor vandaag. 

Hein Vanhaezebrouck, trainer KAA Gent: "Het is fantastisch voor hem. Hij doet mee - aan de traingen. Steeds meer, al een week of twee / Eerst de lichte gedeeltes van de training- Nu doet hij al de lichte duels / Maar dit is de eerste keer dat hij reist met ons-Dat is om er bij te horen, om de wedstrijd te voelen / Om bij zijn ploegmaten te zijn. Ik weet uit ervaring-dat dit belangrijk is om snel terug te komen".