dinsdag 26 september
23°C
1 km

KLJ Waarschoot houdt geslaagd sportfeest

Zo'n 27 Oost-Vlaamse KLJ-verenigingen verzamelden dit weekend in Waarschoot om te strijden voor de titel van beste wimpelaars, vendelaars of touwtrekkers tijdens een dag vol sport, spel en spektakel. De hele dag lang werden demonstraties gegeven van de verschillende disciplines, onder een toch wel brandende zon. Maar de hitte kon de uitbundige sfeer op het terrein niet tenietdoen. KLJ Waarschoot ging uiteindelijk met enkele belangrijke prijzen aan de haal, waaronder de ereplaatsen in het algemeen klassement atletiek en de belangrijkste prijs in het vendelen, de vrije reeks hoofdgilden.

Groots KLJ-feest
"Tijdens de zomer komen eigenlijk de KLJ's van heel Oost-Vlaanderen samen om het elke zondag tegen elkaar op te nemen in verschillende disciplines, zoals vendelen, wimpelen, dansen, piramides, - atletiek -, ja, de atletiek, touwtrekken... En eens in de ongeveer 5 jaar vindt het sportfeest plaats in uw eigen gemeente, en vandaag is dat hier, in Waarschoot.",  zeggen Jelle D'hondt en Xenia Van Maldegem. "Deze morgen zijn we dus naar hier gekomen en hebben we met de meisjes en de jongens apart in de ringen onze dansjes gedaan. Dan samen ook een paardendans gedaan, dan hebben we elk apart onze piramide opgesteld voor de jury. En dan onze wimpel- en vendelreeksen zijn dan ook apart gebeurd in de ring. "En dan in de namiddag, rond 14u ongeveer, start het namiddagprogramma. Dat is eigenlijk voor het publiek. En dan komen mensen naar hier toe en dan demonstreren we alles wat we in de voormiddag voor de jury gedemonstreerd hebben, nog een keer voor het publiek. En dan worden de prijzen ook uitgeroepen, en de winnaars krijgen bekers."


KLJ Waarschoot ging uiteindelijk met enkele belangrijke prijzen aan de haal, waaronder de ereplaatsen in het algemeen klassement atletiek en de belangrijkste prijs in het vendelen, de vrije reeks hoofdgilden.