donderdag 28 september
19°C
1 km

Koenraad De Ceuninck (CD&V) voorgedragen als nieuwe burgemeester van Maldegem

Maldegem heeft een nieuwe meerderheid. Nog geen dag na het nieuws dat N-VA uit de coalitie stapt is er al een nieuwe bestuursploeg. N-VA, CD&V en Groen vormen samen de nieuwe meerderheid. Die draagt Koenraad De Ceuninck van CD&V voor als nieuwe burgemeester.

Je mag het gerust een korte wervelwind noemen die gisterenavond en vanmorgen door de gemeente Maldegem blies. Want de schade is groot. Open Vld en De Merlaan worden met één pennetrek naar de oppositiebanken verwezen, burgemeester Bart Van Hulle is burgemeester af. De 3 nieuwe meerderheidspartijen kiezen ervoor om met een propere lei te beginnen. CD&V mag na een korte oppositiekuur van 3 jaar opnieuw de burgemeester leveren. 

Motie van wantrouwen 

Dankzij het nieuwe decreet rond de versterking van de lokale democratie is het mogelijk om een motie van wantrouwen in te dienen. Daarna kan je werken aan een nieuwe meerderheid. Die motie werd vanmorgen ingediend met de bedoeling om de nieuwe ploeg voor te stellen en te laten goedkeuren op een extra gemeenteraad op 10 februari. Als dat goed verloopt levert CD&V met Koenraad De Ceuninck de nieuwe burgemeester af. Valerie Taeldeman en Annelies Lammertyn worden schepen. N-VA stuurt  Nicole Maenhout, Peter Van Hecke en Danny Vannevel naar het schepencollege en Groen vaardigt Stefaan Standaert af in het college. CD&V zit ook de gemeentreraad voor, die job is weggelegd voor Marten De Jaeger.   

Bekijk hieronder de verschillende reportages: