donderdag 28 september
19°C
1 km

Leerkrachtentekort in grote steden

De zomervakantie loopt op haar einde, maar nog steeds zitten veel scholen met een lerarentekort. In Gent geraken 100 vacatures maar niet ingevuld. De stad hoopt nog enthousiastelingen te kunnen overtuigen om de overstap te maken naar het onderwijs. Verschillende initiatieven moeten twijfelaars over de streep trekken. 

Jobwebsites staan er vol van: vacatures voor leerkrachten in het Gentse. Het lerarentekort is in heel Vlaanderen voelbaar, maar vooral in de grote steden raken de plaatsen moeilijk ingevuld. De VDAB merkt een stijging van de plaatsen, maar een daling in het aantal kandidaten. Ze willen zogenaamde zij-instromers aantrekken tot het onderwijs, maar richten zich ook op mensen die al een onderwijsdiploma hebben. 

Gent
Bij de Stad Gent zijn ze zich ook heel bewust van het lerarentekort. Ook daar hopen ze mensen met een roeping te overtuigen. Dat is soms niet makkelijk, want er zijn nog wel enkele pijnpunten die mensen afschrikken om de stap naar het onderwijs te zetten. Leerkrachten die al aan het werk zijn, ook aan het werk houden, dat is een uitdaging voor de stad Gent.