zaterdag 25 maart
11°C
0 km

Moerbeke-Waas krijgt nieuwe burgemeester

Robby De Caluwé stopt na 10 jaar als burgemeester van Moerbeke. Eind dit jaar geeft hij zijn burgemeesterssjerp door aan eerste schepen en partijgenoot Stijn Deschepper. De Caluwé wil naar eigen zeggen wat meer tijd voor zichzelf, zijn familie en vrienden. De druk om constant en overal bereikbaar te zijn, werd hem stilaan te veel. De Caluwé zal de politiek wel blijven volgen als gemeenteraadslid en federaal volksvertegenwoordiger voor Open Vld.

Robby De Caluwé legt in 2013 voor het eerst de eed af als burgemeester van Moerbeke. Wat hij dan nog niet weet, is dat hij 10 jaar lang de burgemeesterssjerp zal mogen dragen. Maar nu, bijna 2 jaar voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen, geeft De Caluwé aan dat het genoeg geweest is en dat hij eind dit jaar stopt als burgemeester.

Robby De Caluwé (Open Vld) - afscheidnemend burgemeester Moerbeke-Waas: "Het was inderdaad voor heel veel mensen een complete verrassing. Voor mezelf niet helemaal, het was iets dat al een tijdje in mijn hoofd aan het rijpen was omdat ik na 10 jaar toch vaststelde dat het behoorlijk zwaar werd om 24 op 24 bereikbaar te zijn voor mijn inwoners en personeel van de gemeente. Het is een proces dat al een aantal maanden in mijn hoofd speelde. Ik heb vorige week dan ook definietief de beslissing genomen en de knoop doorgehakt".

De Caluwé stond naar eigen zeggen onder grote mentale spanning. Van een burn-out wil hij niet  spreken, maar hij voelde wel dat hij een stap achteruit moest zetten.

Robby De Caluwé (Open Vld) - afscheidnemend burgemeester Moerbeke-Waas: "Ja het voelt als een zekere druk die van mijn schouders is gevallen. ik vergelijk het dikwijls ook met een elastiek. Ik heb het 10 jaar lang heel hard opgespannen, hij is net niet gebroken en ik moet daar nu wat van recupereren. ik denk dat ik op tijd ben gestopt met het uitrekken van die elastiek".

De Caluwé wil wel benadrukken dat zijn beslissing niks te maken heeft met de aankomende fusie met Lokeren. Hij geeft zijn opvolger, schepen Stijn Deschepper, nu wel de kans om de fusie mee grondig voor te bereiden. Voor de Caluwé stopt het burgemeesterschap eind dit jaar,