zaterdag 2 maart
10°C
8 km

Na de digitale elektriciteitsmeter nu ook een digitale watermeter

De digitale elektriciteitsmeter is intussen al goed ingeburgerd en nu komt ook de digitale watermeter er aan. Na een uitgebreid proefproject met 170.000 installaties zijn de watermaatschappijen klaar om ten laatste tegen 2030 iedereen van zo'n digitale meter te voorzien. Om dat kunnen realiseren moet de digitale elektriciteitsmeter al geïnstalleerd zijn. Vandaar dat de campagne een samenwerking is tussen Fluvius, Farys, De watergroep en Pidpa. De digitale watermeter werd vanmorgen voorgesteld in Mariakerke.  

Volgens de installateur van Farys  is er maar 20 minuten nodig om de nieuwe digitale watermeter aan te sluiten. Hier in deze woning in Mariakerke ging het zelfs nog vlotter. Voorwaarde is wel dat er al een digitale elektriciteitsmeter aanwezig is.

Alexandra De Jonge - project coördinator: "De digitale watermeter communiceert zijn data door aan de digitale elektriciteitsmeter. Op die manier worden die doorgestuurd naar de waterbedrijven".

De campagne om iedereen van een digitale watermeter te voorzien is dan ook een samenwerking tussen Fluvius, Farys, De watergroep en Pidpa. Wie zo een nieuwe meter heeft kan nu alles zelf via een digitaal platform dag in, dag uit controleren.

Katty Rosseel, bewoner: "Ik vind dat heel belangrijk omdat je dan onmiddellijk kan zien, als je ergens een lek hebt of je hebt te veel verbruik. Zeker met de prijzen van gas en elektriciteit is het belangrijk dat kan opvolgen, welk moment verbruik je meer, welk moment minder. Dan je daar aan aanpassen en sta je niet voor een verrassing bij de afrekening".