zaterdag 2 december
1°C
0 km

Ook Ronse en Oudenaarde hebben vaccinatiecentrum klaar

De komende maanden moeten meer dan 100 000 inwoners uit de Vlaamse Ardennen zich laten vaccineren. Zij kunnen daarvoor terecht in het COC in Ronse en de Qubus in Oudenaarde.

Het COC in Ronse wordt het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Ronse, Kluisbergen en Maarkedal. In de Qubus in Oudenaarde kunnen de inwoners van Oudenaarde, Kruisem, Wortegem-Petegem, Gavere, Horebeke en Zwalm terecht. In het COC zijn drie vaccinatielijnen voorzien, in de Qubus zijn dat er zes.

Vlotte doorstroming
In de twee centra is een aparte in- en uitgang voorzien zodat er vlot kan gewerkt worden. Inwoners zullen hun uitnodiging per brief ontvangen. Voor inwoners die minder goed te been zijn, zoeken de gemeenten een oplossing op maat.

Al 934 vrijwilligers
De lokale besturen lanceerden onlangs een oproep naar vrijwilligers om te komen helpen in de vaccinatiecentra. “Ondertussen kunnen we al rekenen op de steun van 934 vrijwilligers voor beide centra, waaronder ook heel wat personen met een medische achtergrond”, zeggen de verschillende burgemeesters. Helpende handen zijn nog altijd welkom en kunnen zich melden via www.vaccinatievlaamseardennen.be