dinsdag 5 maart
10°C
112 km

Oosterzele leert kinderen reanimeren

Oosterzele wil levens helpen redden en organiseert daarom nog tot het einde van volgende week EHBO-lessen op alle scholen in de gemeente. Want goed leren reanimeren is belangrijk, en dat kan maar best zo vroeg mogelijk worden aangeleerd. De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de WegWijzer in Balegem mochten vanmorgen hun reanimatietalent al eens oefenen.

Goed leren reanimeren kan levens redden. Het is de laatste tijd wel vaker in het nieuws. Enkele weken geleden werd profrenner Nathan Van Hooydonck nog met succes gereanimeerd door enkele omstaanders nadat hij een hartstilstand kreeg achter het stuur. En ook Oosterzele zien ze het belang van een goede EHBO-cursus in, de gemeente laat de leerlingen van alle Oosterzeelse scholen daarom kennismaken met de voornaamste reanimatie-oefeningen.

Arnaud Rogiers, EHBO Vlaanderen: "We zien dat in ons land ongeveer 30 mensen per dag een hartstilstand krijgt, en slechts 3 mensen daarvan overleeft dat.  En hoe komt dat, heel simpel, heel weinig mensen kunnen reanimeren, maar 20 procent van onze bevolking kan reanimeren, Afgelopen maandag was het nog de dag van het hart, en op die dag willen we echt gaan stilstaan bij het belang van reanimatie"

En je kan maar beter vroeg genoeg beginnen met de juiste technieken aan te leren om goed te kunnen reanimeren. In basisschool De Wegwijzer in Balegem waren de vijfde en zesdejaars vandaag aan de beurt. Nadat de reanimatie-oefeningen lang genoeg uit de doeken waren gedaan, mochten de leerlingen zelf aan de slag gaan. 

Alicia Platteau, 6de leerjaar De Wegwijzer Balegem: "Is het goed gelukt bij jou?  Ja, eerst was het een beetje moeilijk, en je handen deden ook wat pijn ervan, maar eigenlijk was het wel heel leuk"