donderdag 7 december
5°C
0 km

Oudenaarde Virtueel

Oudenaarde is een toeristische troef rijker. Vanaf nu kan iedereen Oudenaarde van thuis uit bezoeken met 'Virtueel Oudenaarde'. Je loopt er door de volledige binnenstad en je kan binnenstappen in een aantal toeristische trekpleisters die Oudenaarde rijk is. De ideale manier om de stad beter te leren kennen.

De interactieve kaart bestaat uit een combinatie van 360-gradenfoto's en dronebeelden. Niet alleen van de buitenkant van de stad, maar ook de binnenkant van heel wat belangrijke gebouwen kan je ontdekken. Het stadhuis, de Sint-Walburgakerk, de Pamelkerk en ook het Centrum van de Ronde van Vlaanderen kan je vanbinnen en vanbuiten bekijken.

Toeristen lokken
Naast de reeds in beeld gebrachte monumenten, zullen er in de toekomst nog bezienswaardigheden worden toegevoegd. Dat allemaal om mogelijke bezoekers naar Oudenaarde te trekken. "We willen eigenlijk de toerist, de bezoeker triggeren om uiteindelijk ook fysiek ook een bezoekje te komen brengen aan onze stad en onze prachtige monumenten en prachtige gebouwen die we rijk zijn in Oudenaarde", vertelt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld).