Pendelaars in Gentbrugge zoeken `vermiste trein`

In Gentbrugge wordt een trein vermist. Enkele buurtbewoners hebben een ludiek opsporingsbericht gemaakt omdat de S53-trein van Gent naar Lokeren sinds eind juni geen halt meer houdt in Gentbrugge. Enkel in het weekend stopt de trein er nog, maar in de week moeten zo'n 500 pendelaars het stellen met maar 1 trein per uur. Bij de NMBS spreken ze van... een personeelstekort, wanneer de S53-trein terug zal rijden, is nog niet duidelijk.

Olivier Pintelon - initiatiefnemer
``En dat heeft eigenlijk enorme gevolgen voor de pendelaars hier in Gentbrugge. Mensen worden geconfronteerd met lange overstaptijden. Ik heb bijvoorbeeld problemen wanneer ik de kindjes naar school moet brengen, want ik kan geen trein meer pakken dan. Er zijn ook scholieren die naar Gent-Sint-pieters pendelen, er zijn hier werknemers in De Punt. Iedereen ondervindt eigenlijk de gevolgen. Daarom hebben wij een opsporingsbericht gelanceerd. Dat is deze raamaffiche.``


Op die manier hoopt de buurt druk te zetten bij de NMBS. Tot voor deze zomer stopten er elk uur twee treinen in Gentbrugge, maar door het wegvallen van de S53-trein stopt er nu nog maar 1 trein per uur. Opvallend is dat als je de dienstverlening bekijkt, de S53-trein wel in het weekend stopt in Gentbrugge. De buurt wil dat de S53-trein ook opnieuw in de week rijdt, desnoods moet er maar een andere trein een extra stop inlassen, vindt de buurt, maar dat is niet zo evident zeggen ze bij de NMBS.