Positie D'Haeseleer in Eeklo blijft onduidelijk

De extra gemeenteraad in Eeklo gisterenavond heeft geen duidelijkheid gebracht over de positie van schepen Bob D'Haeseleer. Die stapte enkele maanden geleden over van de partij Groen naar Vooruit en werd daarom op non-actief gezet door het Eeklose stadsbestuur. 

Hoe moet het verder met schepen Bob D'Haeseleer? Dat was de hamvraag tijdens een extra gemeenteraad gisterenavond in Eeklo. Die was inderhaast bijeen geroepen door de voltallige oppositie. Bob D'Haeseleer is momenteel schepen zonder bevoegdheden in Eeklo, nadat hij enkele maanden geleden de overstap maakte van de partij Groen naar Vooruit. Maar de socialisten maken geen deel uit van de Eeklose meerderheid, en dat zorgde voor grote politieke wrevel. De bevoegdheden van D'Haeseleer werden tijdelijk afgenomen en de schepen kreeg een maand bezinningstijd.

"Een partijpolitieke afrekening"
Maar gisteren bleek dat D'Haeseleer z`n belangrijkste bevoegdheden niet terugkrijgt. De Eeklose burgemeester Luc Vandevelde wou vandaag niet voor de camera reageren, maar de verguisde schepen Bob D'Haeseleer deed dat wel. Hij spreekt van een partijpolitieke afrekening. "In het begin van de bezinningsperiode zei men mij dat ik tijdelijk mijn bevoegdheden moest afgeven aan iemand van Groen", zegt D'Haeseleer. "Dat halfweg opeens definitief gaan maken, dat is niet correct. Die pakketten zijn toegewezen aan schepenen die kennis van zaken hebben, affiniteit hebben met het onderwerp. Dat opeens zomaar te grabbel gooien, daar ga ik niet mee akkoord."

Oppositie: "Schip is stuurloos geworden"
Het lijkt er dus sterk op dat de plooien tussen het Eeklose stadsbestuur en Bob D'Haeseleer nog lang niet gladgestreken zijn. De vraag is natuurlijk of dat na de verlenging van de bezinningsperiode, in september wel het geval zal zijn. De oppositie is intussen niet mals voor de openlijke ruzie bij het Eeklose stadsbestuur. Eeklo verdient een sterke beleidsploeg, vinden ze, maar voor hen is het duidelijk dat het schip stilaan stuurloos is geworden.