zaterdag 2 maart
10°C
9 km

Rachel (109) is de oudste vrouw van Vlaanderen

De oudste vrouw van Vlaanderen woont in onze regio. Haar naam is Rachelle Vandenbussche en zij is vandaag jarig. Ze wordt maar liefst 109.  Rachelle wordt vandaag en het komende weekend dan ook uitgebreid gevierd met taart en champagne in het woonzorgcentrum Najaarszon in Brakel. Aan zo een bijzondere leeftijd zijn heel wat felicitaties verbonden. En die komen niet alleen van het voltallige gemeentebestuur van Brakel, ook het koningshuis stuurde een attentie.

Maar liefst 109 jaar oud is Rachel vandaag geworden. Een  verjaardag die op een speciale manier moet gevierd worden in het woonzorgcentrum in Brakel waar Rachel sinds 2017 woont. Bij zo een uitzonderlijke hoge leeftijd horen ook felicitaties en een geschenk van het koningshuis.
Ambi: "Mevrouw Vandenbussche zijne majesteiten de Koning en de Koningin hebben vernomen dat u vandaag u 109de verjaardag viert. En zij sluiten zich van harte aan bij de blijken van sympathie die u zult ontvangen".

Iedereen in het woonzorgcentrum mag vandaag meevieren met Rachel. Zelf geniet ze van al die aandacht, zegt haar dochter 

Jeanine Roelandt – dochter van Rachel: "En kan ze genieten van dit feest vandaag? Ja, ik denk dat wel, ja. Maar het is omdat ze het niet meer goed hoort, dat is het probleem. Vroeger was dat beter. Een jaar geleden was dat nog heel anders maar nu… Daar is niks meer aan te doen. We moeten het er mee doen".